2011. szeptember 19., hétfő

Lévi 20 hónapos...

... és mi még a 19. hónapfordulójáról sem írtunk. Nem is fogunk már, inkább kaptok egy összefoglalót az utóbbi 2 hónap eredményeiről.
Lévi 85 centi és még mindig 10,5 kiló. Az óvodában boldog, tevékeny, az óvónéniket és a gyerekeket a nevükön szólítja és ölelgeti, érkezésnél és távozásnál önállóan köszön, ellenállás nélkül alszik, csak éppen enni nem hajlandó. Vagyis de, kenyeret ebéd helyett, valamint mazsolát, virslit, és gyümölcsöt. Ez nem éppen optimális, ezért az óvónénik felajánlották, hogy ha nem fogadja be Lévi lelke az aktuális menüt, akkor kaphat üveges bébiételt, amit viszont szeret. Ez pedig nagyon kedves tőlük, mert várhatjuk ugyan, hogy majd egy idő után megtörik az éhségtől, és mégis a szájába helyezi az ételdarabokat, de a Salamon fiúk azért nem adják fel ilyen puhán, amit egyszer elhatároznak.
Pohárból ügyesen iszik. A poharat nem ő tartja, természetesen. Hatékonyan épít lego duploval. Belekezdtünk némi oktatásba is, hogy Ő se csak úgy nőjön, mint egy kiló répa. Már rávehető, hogy a dolgokat színek szerint szortírozza. Arra is, hogy azonos képeket keressen, és egymásra helyezze őket, és ezzel új értelmet adtunk a Lotto, és a Sudoku tarsasjátékaimnak.


Formabedobókkal könnyen boldogul. Ha megkérjük, hogy számoljon, akkor mondja, hogy egy, kettő, és aztán a négy, valamint a nyolc következik, de nem tudjuk még, hogy miért csak a kettő hatványait hajlandó mostanában megnevezni. Végre hajlandó végighallgatni a meséket. Na jó, azért szorítjuk ám a könyv oldalát erősen, de már nem borul meg, ha nem tud lapozni. Ma egy gyönyörű nyakláncot fűzött, de sajnos megtartotta magának. Biztos csinál még egy csomó dolgot, csak azokat mind elfelejtettük.


Lévi Nathalieval minigolfozik:


Valamint velem együtt csíkos:


És itt van egy rakás másik Salamon társaságában (Papa egér fülekkel, Dorka, Nathalie, én, és Lévi):

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Vicces ez a kiló répa hasonlat. Szépen fejlődik Lévi!Jó, hogy ilyen kedves. Meg, hogy ilyen könnyen barátkozik az óvodában.
    Bence egy pofozógép. Éjjel ha fölébred, boldogan, csupa szeretetből megpofoz( átvándorláskor). Ölelgetni ő is szeret, de remélem hamarosan megtanulja a simogatást is. Még csak 16 hónapos, de mivel van két nagy tesója, velük dülöngél, birkózik főleg. Tud függeszkedni a gyűrűhintán. De például nem szeret motorozni. Mondjuk van még rá ideje.

    VálaszTörlés